Dış kısmı etli olan yeşil zeytin, içeriğinde yüksek oranda omega-3 yağ asitleri barındırır. Sinir hücrelerinden sindirimsel işleyişe kadar fayda sağlar. Uzmanların günlük tüketimini tavsiye ettikleri besinler arasında yer alan yeşil zeytin hakkında merak edilenleri araştırdık. Yeşil zeytinin faydaları nelerdir? Günde 5 tane yeşil zeytin yerseniz…
Kuran- Kerim’de adı geçen ve şifalı olduğu söylenen zeytin yüzyıllar boyunca tıbbi tedavide kullanılmıştır. Çekirdeğinden yapraklarına kadar faydalı olan zeytinin yeşil olan çeşidi de uzmanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilen besinler listesinde yer alıyor. Şubat ayında hasadı yapılan yeşil zeytinler siyah zeytinin olgunlaşmamış halidir. Yeşil zeytin siyaha oranla daha çok E vitamini ve mineral barındırır. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan yeşil zeytin göz hastalıkları içinde faydalıdır. Ülkemizde Ege ve Marmara zeytin üretiminde birinci sırada yer alır. Ancak yeşil zeytin en çok Akdeniz’de üretilir. Zeytinden elde edilen yağ da en sağlıklı yağlar arasındadır. İlaç ve kozmetik sanayi de ham madde olarak kullanır. Cilt ve saç sağlığı için en ideal besindir.
beyni yeniliyor
BEYNİ 20 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR! UNUTKANLIĞI YÜZDE 40 AZALTIYOR…
Genellikle çiğ alınıp evde yapılan şeyin zeytinden günde 5 tane tüketildiğinde kişinin günlük ihtiyacı olan vitamin ve mineral değerlerini karşılar. Aynı zamanda gün boyu dinç olmasını da sağlar. Yapılan araştırmalarda bilim insanların özellikle tutun ve şekerin beyne verdiği hasarı iyileştiren en mucize besin olarak yeşil zeytini öneriyor. Araştırma sonucunda yeşil zeytinin beyindeki hasarları düzelterek unutkanlık ve ileri yaş demans ya da alzheimeri engellediği ortaya çıkarıldı.
YEŞİL ZEYTİN SAHURDA TÜKETİRSENİZ
YEŞİL ZEYTİNİN FAYDALARI NELERDİR?
yeşil zeytin
yeşil zeytin
yeşil zeytin oldukça faydalıdır
yeşil zeytin besin değeri
YEŞİL ZEYTİNİN HERHANGİ BİR ZARARI VAR MIDIR?
İçeriğinde güçlü metaller ve mineraller bulunduran yeşil zeytin bazı kişilerde alerjiye neden olur. Çok bir zararı olmasa da boğaz kaşıntısına kısa süreli mide yanmasına ve bazılarında da cilt kaşınmalarına neden olabilir. Bunun yanı sıra aşırı tüketildiğinde ishale yol açar. B da vücudun aşırı sıvı kaybına zemin hazırlar.