DOLAR
17,3112
EURO
18,2370
ALTIN
1.022,98
BIST
2.483,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Cuma Açık
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

TRON Mucidi, Sermayesini Bu Altcoin’e Parkedecek!

TRON Mucidi, Sermayesini Bu Altcoin’e Parkedecek!
06.06.2022 07:53
0
A+
A-

Tron kurucusu Justin Sun, geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülen ağın stablecoin’i USDD’de sermayesini artıracağını duyurdu. USDD, Terra etkisiyle altcoin piyasası sert dalgalanırken stablecoin boşluğunu dolduran önemli kaynaklardan biriydi. Şimdi Sun, USDD’ye daha fazla likidite sağlayacağını söylüyor.

Justin Sun, bu yeni altcoin projesinde sermayesini önemli ölçüde artıracağını duyurdu

Geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülen USDD, Terra UST ve LUNA’nın mekanizmasına benzer, algoritmik bir stablecoin olarak tasarlandı. Son günlerde USDD’ninde Terra gibi son bulabileceği konuşuyor. Ancak, her şeye rağmen, piyasa değerine göre ilk 100 arasında ulaşmayı başardı. Tron ekibinden bir sözcüye göre Tron rezevleri aşağıdaki altcoin projelerini ve miktarları içeriyor:

  • Tether (USDT): 140 milyon
  • Tron (TRX): 1.9 milyar
  • Bitcoin (BTC): 14.040

Justin Sun’un açıklamalarına göre, Tron’da Terra’ya benzer bir dengeleme yapısı kullanacak. Son düşüşte, bu mekanizmasının aşırı satış baskısıyla çökebileceğini gördük. UST fiyatını sabit tutmak için basılıp satın LUNA fiyatın daha da düşmesine yol açtı. Tron’un yüksek likiditesiyle mekanizmanın korunabileceği düşünülüyor.

Algoritmik stablecoin’ler başarılı mı?

Stablecoin’ler, yatırımcıları kripto para birimlerinin değişken doğasından korumak için tasarlandı. Bu kripto paralar, fiyat istikrarını sağlamak için genellikle dolar gibi bir fiat para birimiyle 1:1 sabitlenir. Ayrıca, her biri izlediği para birimiyle sabit tutmak için farklı teknikler kullanan farklı türde stablecoin’ler de vardır. Örneğin Terra, UST fiyatını dengelemek için LUNA kullanıyor. UST fiyatı düştüğünde LUNA basılıp UST satın alarak fiyat dengelenir.

olarak Terra çöküşünün nedenleri bu makalede ele aldık.

Algoritmik stablecoin’ler nedir ve nasıl farklıdırlar?

Çoğu stablecoin, teminatlı bir mekanizma aracılığıyla izledikleri para birimiyle 1:1 sabit tutar. Dolaşımdaki stablecoin’ler, stablecoin’in değerlemesini desteklemek için nakit veya diğer varlıklarla desteklenir. Örneğin, piyasa değerine göre en büyük stablecoin olan Tether (USDT), bir bankada veya başka bir merkezi kuruluşta depolanan nakit (USD) ve nakit eşdeğeri tahviller gibi off chain varlıklarla teminat altına alınır.

Bununla birlikte, stablecoin dolaşımı arttıkça protokollerin teminat stoklarına eklemeye devam etmesi gerektiğinden, bu yaklaşımı takip etmek her zaman mümkün değildir. Algoritmik stablecoin’lerin resme girdiği yer burasıdır. Algoritmik stablecoin’ler biraz farklı çalışır. Genellikle herhangi bir teminat desteğine sahip değiller ve bunun yerine takip ettikleri fiat para birimiyle sabit tutmak için karmaşık algoritmalar kullanırlar. Bu algoritmalar ayrıca, kripto paranın fiyatını sabitleyici etrafında sabitlemek için yatırımcı davranışını teşvik edebilir ve manipüle edebilir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.