DOLAR
18,3340
EURO
18,1181
ALTIN
982,85
BIST
3.245,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
17°C
İstanbul
17°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Açık
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
24°C

Otizmli milli kayakçı Muhsin’in üniversite sevinci

Otizmli milli kayakçı Muhsin’in üniversite sevinci
20.09.2022 21:31
0
A+
A-

18 yaşındaki Otizmli ulusal kayakçı ve jimnastikçi Muhsin Murat Bingül, üniversiteli olmanın sevincini yaşıyor.

Emekli memur Nesrin Kaya Bingül ile Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül çiftinin otizmli ikizlerinden Muhsin, hocaları nezaretinde hazırlandığı ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Kısmı kayak branşını kazandı.

Kayakta Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa’da 4, dünyada ise 5’inci olmayı başaran Murat Bingül, üniversiteli olmanın memnunluğunu babası Ünal Bingül, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, fakülte hocalarıyla birlikte kutladı.

FAKÜLTENİN BİRİNCİ ENGELLİ SPORCUSU

ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin birinci engelli sportmeni olan Murat’ın muvaffakiyetini kutladıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, “Murat üzere başarılı bir kardeşimizi, atletimizi, gerek ulusal ve milletlerarası arenada muvaffakiyet kazanan kardeşimizi üniversitemize kazandırmış olmaktan çok memnunum. Murat, hocalarımızla birlikte bu muvaffakiyetini taçlandırarak, katlayarak devam edecek, üniversite mesleğine muvaffakiyetler ekleyerek yoluna devam edecek” dedi.

HEDEFİM BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAK

Muhsin Murat Bingül ise şunları söyledi:

“Ben özel, ulusal atlet Muhsin Murat Bingül’üm. Otizmliyim, 18 yaşındayım. 3 yaşımdan beri jimnastik sporu, 6 yaşımdan beri kayak sporu yapıyorum. Türkiye’mizi Zihinsel Engelliler Dünya ve Avrupa Kayak Şampiyonalarında 4 defa erdemle temsil ettim. Gayem özel sportmenler kayak şampiyonasında bayrağımızı dünyada dalgalandırmak. Bunun için çok çalışıyorum.

Üniversite imtihanını ve Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi yetenek imtihanını kendi hakkımla üst sıralarda tamamlayarak fakülteye girmeye hak kazandım. Sayın rektörüme, tüm hocalarımıza bana gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum. Erzurumlu olmaktan gurur duyuyorum. Benim lakabım Dadaş Murat. Tüm Erzurumlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza biz engellilere gösterdiği sevgi ve tanıdığı yasal haklar nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. En büyük Türkiye”

OTİZMLİ ULUSAL KAYAKÇILAR

Törene başsavcı olarak değil bir baba olarak katıldığını tabir eden Ünal Bingül ise şöyle konuştu:

“Benim 2 evladım var. Muhsin Murat, bu sene üniversite imtihanına girdi bileğinin hakkıyla yazılı imtihandan geçip yetenek imtihanına girmeye hak kazandı. Biz bir sevgi yuvası olan ETÜ’yü tercih ettik. Her iki yavrum da yüzde 96 oranında otizmli. Kızım Aliye Zeynep bir alt sınıfta, lise son sınıfta. Bu sene üniversite imtihanına girecek. Benim yavrularım kayakta Türkiye’mizde ulusal olan birinci otizmli ulusal kayakçılar. Türkiye’mizi özel sportmenler Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonasında temsil ediyorlar. Ulu bayrağımız dalgalandırıyorlar. Bir otizmlinin 40-50 kapıyı geçmesi Alp disiplini üzere disipliner bir sporda başarılı olması aslında başlı başına bir mucize gerçekleştirmektir. Kayak sporu saliselerle tabir edilen bir spor.”

Otizmin çok güç bir mani kümesi olduğunu söz eden Ünal Bingül, “Otizmle ilgilenen gerçek kahramanlar anne ve babalar. Ben bu tüm anne babaları yüreklerinden öpüyor, hürmetlerimi sunuyorum. Bizim Allah’a şükür imkanlarımız vardı, anne baba olarak ömrümüzü çocuklarımıza adayıp sporla rehabilite olmalarını seçtik. Lakin inanın çok güç bir şey. Maddi ve manevi manada çok güç. Bitiyorsunuz. Fevkalade bir güç içeren beşerler oldukları için otizmliler, sporla hem topluma kazandırılıyor hem güçlerini atıyorlar. Otizmli olan çocuklar, başka pürüz kümeleri her şeyi yapmaya muktedirdir. Kâfi ki büyük bir emek ve efor gösterilsin. Bu çocuklara inanmak gerekiyor. Bu çocuklar olağan akranlarının yanında mümkün olduğu ölçüde topluma kazandırılabilir” diye konuştu.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, toplantı sonunda Spor Bilimleri Fakültesi’nin yeni öğrencisi Muhsin Murat Bingül’e öğrenci dokümanını verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.