Terra (LUNA) 2.0 lansmanı için resmi duyuru yapan ekibe göre, Blockchain ağındaki ilk bloğu oluşturarak Terra 2.0 Pheonix-1 ana ağı nihayet yayında. İşte detaylar…
LUNA 2.0 hakkında bilinmesi gerekenler
Yepyeni Terra Blockchain’inin 1. bloğu (Phoenix-1) resmi olarak 28 Mayıs 2022’de, Türkiye saati ile 9’da üretildi. Ekibin resmi duyurusu, LUNA tokenlarını almak için uygun olan kişilerin, Terra istasyonu tarayıcı uzantıları aracılığıyla yeni Phoenix 1 ağını seçerek cüzdan bakiyelerini kontrol edebileceklerini ekliyor. Terra’nın kurucusu Do Kwon şunları yazdı:
LUNA (veya bazı borsaların dediği gibi LUNA2) token bakiyelerinizi görüntülemek için, sadece istasyonda oturum açmanız ve sayfayı yenilemeniz gerekiyor.
Kullanıcılar, yeni likit LUNA tokenlarıyla ödül kazanmak için Terra Station’da staking yapmak gibi çeşitli şeyler yapabilirler. Kullanıcılar, piyasaya sürüldükten sonra bunları dApp’lerde kullanabilir, takas edebilir ve hatta yönetim kararlarına katılabilir. olarak da bildirdiğimiz üzere Terra 2.0, fork değil, tamamen yeni bir Blockchain’dir. Sonuç olarak, Terra Classic üzerinde çalışan dApp’lerin yeni zincirde yeniden başlatılması gerekiyor. RandomEarth, Astroport, Spectrum, Prism, Nebula, EdgeProtocol, TerraSwap ve diğerleri dahil olmak üzere dApp’lerden bazıları yeni zincire geçti.
Stake edilen LUNA’lar nasıl kontrol ediliyor?
Terra, LUNA airdrop’unun halihazırda stake edilen ve hak kazanan kısmı için, kullanıcıların üç adımlı basit bir süreci izlemesi gerektiğini açıklıyor.
Kullanıcılar, istedikleri doğrulayıcıyı seçme ve staking ödülleri kazanmaya başlama özgürlüğüne sahip olur. Kullanıcılar bunu, yeniden yetki vererek veya yetki devrini kaldırarak ve ardından stake’i tekrar devrederek yapabilirler. Kullanıcılar, LUNA’ları stake edildiğinde ve hak kazanma sürecindeyken bile stake ödülleri almaya devam edecekler. Terra ağının arkasındaki ekip, konuya yönelik açıklamalarında, “Bugün, Terra topluluğu için bir sonraki bölümün başlangıcını işaret ediyor: potansiyelimizin sınır tanımadığı ve kolektif yaratıcılığımızın gelişebileceği bir yer” diyor.