DOLAR
17,9086
EURO
18,3995
ALTIN
1.002,40
BIST
2.544,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Cuma Açık
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Koronavirüs araştırması: Uzun süreli koku ve tat sorunları yaşanıyor

Koronavirüs araştırması: Uzun süreli koku ve tat sorunları yaşanıyor
28.07.2022 09:46
0
A+
A-

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınıyla ilgili yeni bir araştırma yapıldı.

Virüsün en önemli olumsuz etkilerinden olan tat ve koku kaybının uzun bir süre kendini göstermeye devam ettiği ortaya çıktı.

Uzun dönemli tat veya koku sorunu

Araştırmaya göre, koronavirüse yakalanan her 20 kişiden biri, virüs nedeniyle uzun dönemli tat veya koku sorunu yaşıyor.

Sonuçları Britanya Tabipler Birliği’nin (BMJ) dergisinde yayınlanan çalışma, dünya çapında insanların yaklaşık yüzde 5’inin, koronavirüsten altı ay sonra koku ve tat bozukluğu bildirdiğini söylüyor.

Yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor

Sonuçlarla ilgili, “Temmuz 2022 itibarıyla dünya çapında tahmini 550 milyon koronavirüs vakasının bildirildiği göz önüne alındığında, çok sayıda kişi bu hastalık nedeniyle bakım arayacaktır.” denildi.

Araştırmacıların notuna göre, koku ve tat kaybı, çeşitli günlük faaliyetlerden ve sosyal bağlardan mahrum bırakarak yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor.

İştahsızlık, yetersiz beslenme, kaygı

İnsanlar ayrıca iştahsızlık, yemekten kaçınma, yetersiz beslenme, kaygı ve depresyon yaşayabiliyor.

Araştırma kapsamında 3 bin 699 hastayı içeren 18 çalışmanın verileri analiz edildi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.