DOLAR
16,3701
EURO
17,6072
ALTIN
973,24
BIST
2.438,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Dişleri doğal olarak beyazlatmak için 10 teknik

Dişleri doğal olarak beyazlatmak için 10 teknik
29.05.2022 14:44
0
A+
A-

Siz de göz kamaştırıcı bir gülümsemenin hayalini kuruyor musunuz? Beyaz dişlere sahip olmak sağlığın, güzelliğin ve aynı zamanda dikkatli hijyenin yansımasıdır. Ancak, her insan benzersizdir, vücudu da farklıdır ve bu nedenle beyaz dişleri korumak kolay değildir.

Her insanın 32 dişi vardır, ancak hepsi sağlık açısından eşit değildir. Dişler sağlık sorunları, kötü hijyen ya da beslenme şekli nedeniyle zamanla bozulur. Belirli içeceklerin ve belirli yiyeceklerin tüketimi ile tütün veya çok fazla şeker tüketimi gibi kötü alışkanlıklar ve kahve ve çay gibi içecekler dişlerinizin sararmasına katkıda bulunur.

Kırmızı meyveler gibi yiyecekler asidiktir ve dişlerinizde lekelere neden olabilir ve aynı zamanda diş minesini zayıflatır ve diş taşı oluşumunu tetikler. Bu nedenle dişlerinizi beyaz tutmak için her gün her yemekten sonra dişlerinizi fırçalamak önemlidir.

Dişleri doğal olarak beyazlatmak için 10 teknik

Diş erozyonunun ana nedeni yaşlanma olmakla birlikte, beslenme de büyük bir faktördür. Hafif gözenekli, emaye yediklerinizle dolar. Bu nedenle çok renkli yiyecekleri (kırmızı meyveler, çikolata) çiğnerken dişler hızla koyu renk alır. Ortadan kaybolması için basit bir fırçalama yeterlidir. Ancak bazı yiyecekler (soslar, tatlılar) ve belirli içecekler (kahve, çay) dişleri çok daha fazla lekeler, dişlere zamanla donuk sarımsı veya kahverengi bir renk verir.

Dişlere parlaklık, canlılık ve beyazlık kazandırmak için diş kimyasallarının kullanımından çok daha az aşındırıcı olan doğal çözümler vardır. İşte dişlerinizi günlük ve doğal ürünlerle beyazlatmak için etkili ipuçları.

Ezilmiş çilek

Kulağa ne kadar garip gelse de, dişlerinizi ezilmiş çileklerle fırçalamak onları beyazlatmanın harika ve hızlı bir yoludur. Bunun nedeni, bir beyazlatıcı olarak işlev gören bu meyvenin asitliğidir. Tek yapmanız gereken bir veya iki olgun çileği ezmek, diş fırçanıza sürmek ve sonra normal şekilde dişlerinizi fırçalamaktır. İşiniz bittiğinde, asitliği yok etmek ve dişlerinizi olası hasarlardan korumak için ağzınızı bir tutam karbonat ile iyice temizleyin.

Hindistan cevizi yağı ile gargara

Hindistan cevizi yağı doğal bir diş beyazlatma maddesi olarak kabul edilir ve çalışmalar ağız sağlığı yararlarını ortaya koymaktadır: Hindistan cevizi yağı gargaralarının plak oluşumunu ve diş eti hastalığının başlangıcını azaltmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.

Karbonat ve limon suyu

Limon, dişlerinize bir tür doğal beyazlatıcı olarak etki eden sitrik asit bakımından zengindir. 5 ml (1 çay kaşığı) limon suyunu macun yapmak için yeterli karbonat ile karıştırın ve dişlerinizi evde beyazlatmanın etkili ve güvenli bir yolunu elde edin. Karbonat hafif aşındırıcıdır, yüzeylerdeki lekeleri çıkarmak için ideal bir üründür ve limon suyunun doğal asitliğini yok etmeye etmeye yardımcı olur.

Aktif karbon

Dişlerinizi evde hızlı bir şekilde beyazlatmanın bir yolunu arıyorsanız, tamamen doğal bir teknik olan aktif karbonu deneyin. Aktif karbon, karbonun oksijen ve kalsiyum klorür ile etkileşimiyle edilmesiyle elde edilir. İyi bir diş beyazlatıcıdır ve hiper emici özelliklere sahiptir. Dişleri lekeleyen çay ve kahve gibi gıdalarad bulunan kimyasal bileşikler olan tanenleri emmekte çok etkilidir. Diş fırçanızı toz haline getirilmiş aktif kömüre batırın ve lekelerin kaybolması için dişlerinizi normal şekilde fırçalayın.

Portakal kabuğu

Dişlerinizi portakl kabuğu ile fırçalamak, dişlerinizi beyazlatmak için doğal ve güvenli bir tekniktir. Portakal kabuğunun beyaz kısmı birçok diş beyazlatma ürününde bulunan limonen içerir. Portakal kabuğu asidik değildir, bu nedenle meyvenin asitliğinin dişlerin minesine zarar verme riski olmadan kullanılabilir.

Fesleğen yaprağı

Kurutulmuş toz fesleğen yapraklarından dişlerinizi hızlı ve iyi beyazlatacak ev yapımı bir ürün elde etmek için bu hafif aşındırıcı tozu hardal yağı ile karıştırın. Dişlerinizi fırçalamak için taze fesleğen yapraklarını da kullanabilirsiniz. Fesleğenin diş etlerinin korunmasına yardımcı olduğu bilinirken, hardal yağı antibakteriyel, mantar önleyici ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir.

Elma sirkesi

Elma sirkesinin birçok sağlık faydası vardır ve aynı zamanda iyi bir beyazlatıcıdır. Lekeleri çıkarmak için dişlerinizi 15 ml (1 yemek kaşığı) elma sirkesi ile fırçalayın, ardından nefesinizi tazelemek ve diş etlerinizin etrafındaki bakterileri öldürmek için elma sirkesi ile gargara yapın.

Deniz tuzu ve karbonat

Karbonat alkali özellikleri ve dişlerinizdeki lekeleri nazikçe çıkaran hafif aşındırıcı dokusu sayesinde doğal bir beyazlatıcı olarak kabul edilir. Karbonata deniz tuzu ekleyerek, bakterileri ortadan kaldırmanın yanı sıra ağzınızın asitliğiyle savaşan bir tür macun elde edebilirsiniz.

Zerdeçal

Zerdeçal genellikle diş beyazlatıcı bir madde olarak kullanılır, çünkü iltihap önleyici, antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahiptir. Diş eti hastalığı gibi yaygın diş problemlerinin tedavisinde etkili bir üründür. Yüzey lekelerini çıkarır ve dişlerinizin beyazlığını anında görünür kılar. Parmağınızı kullanarak dişlerinize bir çay kaşığı (15 ml) sürün, ardından durulamadan önce temiz bir fırçayla temizleyin.

Ev yapımı beyazlatıcı diş macunu

Yukarıdaki bazı diş beyazlatıcıları birleştirerek, kendi beyazlatıcı diş macununuzu oluşturabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını karbonat, biraz limon suyu ve bir damla nane esansiyel yağı ile karıştırarak doğal olarak iltihap önleyici ve antibakteriyel olan güçlü bir leke önleyici macun elde edebilirsiniz.

Sağlıklı dişler için ipuçları

Temiz ve sağlıklı dişler yaşam kalitenizi artırır ancak emek ister. Diyet, ağız hijyeni, bakım ürünleri ve sigara gibi çeşitli faktörler diş sağlığında rol oynar. İşte sağlıklı dişler için 5 soru-cevap.

– Dişlerinizi ne zaman fırçalamalısınız?

Dişlerdeki bakteriler, şekeri aside dönüştürerek çürüklere neden olabilir. Bunlar zamanla gelişir. Yakın zamanlara kadar diş hekimleri yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalamadan önce 30 dakika beklemenizi tavsiye ederdi. Günümüzde diş uzmanları, dişlerin hızla florür alabilmesi için yemekten hemen sonra fırçalamayı önermektedir.

– Az yağlı ürünler diş çürümesini önlemeye yardımcı olur mu?

Diyet ürünleri daha az şeker içerir ancak bununla birlikte dişlere saldıran daha fazla asit içeriğine sahiptir. Bu nedenle tükettikten sonra dişlerinizi fırçalamanız gerekir.

– Elektrikli diş fırçaları daha mı etkili?

Elektrikli diş fırçaları normal fırçalardan daha etkilidir. Dişleri daha iyi temizlerler.Ancak, dişlerinizi düzenli olarak en az 2 dakika boyunca temizlerseniz, normal bir fırça ile de harika sonuçlar alabilirsiniz.

– Her gün diş ipi kullanılmalı mı?

Zaman, çürük gelişiminde önemli bir faktördür. Dişleriniz ne kadar uzun süre krili bırakırsanız, çürüklerin oluşma olasılığı o kadar artar. Bu nedenle diş ipleri günde en az bir kez kullanılmalıdır. Dişlerinizin arasındaki boşlukları temizlemek için diş ipi veya diş arası fırçası kullanabilirsiniz.

– Dişlerinizi temizledikten sonra ağzınızı durulamalı mısınız?

Eski günlerde kural dişleri fırçaladıktan sonra ağzı çalkalamaktı. Günümüzde diş hekimleri, koruyucu etkisi olduğu için florürün dişlerde mümkün olduğunca uzun süre tutulmasını önermektedir. Bu yüzden dişlerinizi fırçalayın ve ardından diş macununu tükürdükten sonra çok fazla çalkalama yapmamaya dikkat edin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.